Ny podkast forteller hvordan Industri 4.0 vil forandre alt

Cognite Convos inviterer ledere i spydspissen av industriell digitalisering.

Cognite Convos, en ny podkast, inviterer ledere som jobber i spydspissen av industriell digitalisering. På programmet diskuterer de hvordan digitalisering forandrer bransjene deres og konsekvensene dette fører til — på drift, effektivitet, bunnlinjer, sikkerhet og bærekraft.

Nye episoder av Cognite Convos kan du finne på Apple Podcasts og Spotify.

Hvorfor lanseres Cognite Convos? Vi står på randen av noen av de største teknologiske omveltningene som verdensøkonomien har sett på flere tiår. Likevel er det ikke mange som vet at dette er i gang. Det skjer bak kulissene, ute av syne for folk flest og mediene.

Men bak hver nye selvkjørende elbil, biobuss og banebrytende mobil duppeditt, finnes det en bransje som maskinerer kompliserte deler, avdekker sjeldne jordarter, og produserer energi. Og disse bransjene står midt oppe i en massiv digital transformasjon som vil gjøre driften mer kostnadseffektiv, effektiv, tryggere og — et absolutt must — bærekraftig.

Det er dette den nye podkasten, Cognite Convos, utforsker. Sammen med kunder, partnere og ledere innen industriell digital transformasjon, vil Cognite Convos gå i dybden om hvordan bedrifter innen olje og gass-, maskinerings-, og kraftindustrien ikke bare er i gang med å forandre seg selv, men også hvordan de hjelper med å skape raskt voksende, sammenkoblete og bærekraftige samfunn.

I de tre første episodene snakker vi med ledere innen produksjon, energi og forretningsintelligens om hvordan bransjene deres er i endring. Etter hvert som Cognite Convos utvikler seg, vil vi utforske nye bransjer og identifisere hvor industriell digital transformasjon kommer til å ha størst effekt i årene som kommer.

Fabrikk som lærer

I den første episoden hører vi fra Rolf Thu, sjef for IT og Smart Factory i Aarbakke, som snakker om de teknologiske trendene som former maskineringsbransjen. Han forklarer forskjellen mellom en «Smart» fabrikk og en «Learning» fabrikk, og hvordan maskineringsbedrifter kan bruke kunstig intelligens og kontekstualisert data for å finne nye, mer effektive måter å produsere på.

Eksperter på tvers av disipliner

I episode nr. 2 forteller Stig Pettersen, Principal Engineer of Automation hos Lundin, hvordan bransjer som olje og gass, med sin lange historie og ekspertise, kan koble sammen de beste hodene fra forskjellige industridomener (petroleumsingeniører, hydraulikkeksperter, osv.) med ledende data- og IT-eksperter for å gjøre offshorearbeid tryggere, mer kostnadseffektivt, og mindre forurensende.

En digital mobilisering uten sidestykke

I den tredje episoden tar Håkon Hammarbeck, Solution Architect hos Visma BWise, oss med dypt inn i teknologien for å lære oss om hva «frigjort» data virkelig kan gjøre. Han maler et bilde av endringene og verdien som skapes når industrielle bedrifter tar i bruk digitale tvillinger.

Nye episoder av Cognite Convos legges ut på Apple Podcasts og Spotify omtrent annenhver uke!